Alles over PureFlow Wat is PureFlow ?

PureFlow is het innovatieve alternatief voor zand- en glasfiltermateriaal. PureFlow is de winnaar van de categorie "Innovatie" van de Beierse familieondernemers 2017.

Wat zijn de voordelen van PureFlow ten opzichte van zand- en glasfiltermateriaal?

Zie onze video op deze link.

Hoe werkt PureFlow

PureFlow vult de filterruimte volledig en vervuild water wordt altijd door de filterlaag geperst. Vaste vervuiling wordt eruit gefilterd.

Kan ik PureFlow ook met zout water gebruiken?

PureFlow NATURE is bij uitstek geschikt voor de filtratie van zoet- en zoutwateraquaria en zorgt voor kristalhelder water zonder de speciale biologische habitat van de vissen aan te tasten.

Kan water ongefilterd door mijn filtersysteem stromen?

Het individuele gewicht van onze filterelementen wordt zo berekend dat ze meebewegen in de stroming van het water en in elke ketelvorm een ​​gesloten filterlaag vormen. Een continue bypass kan doorgaans worden uitgesloten en uw zwemwater wordt door het filter geleid.

Waarom verandert mijn witte filtermateriaal van kleur?

Zwembadchemicaliën, met name vlokmiddelen op ijzerbasis, verkleuren de vezels na verloop van tijd. Deze verkleuring vermindert de filterefficiëntie van uw PureFlow-filter niet en is ook geen indicatie van gebruikt materiaal.

Hoe lang kan ik PureFlow gebruiken?

Elk filter ter wereld heeft een beperkte levensduur. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals binnendringen van vuil, locatie, omgevingsinvloeden, filterlooptijd, circulatievolume, aantal terugspoelingen, etc. Gemiddeld vervangt de meerderheid van onze klanten het filtermateriaal uiterlijk na drie jaar. Zelfs met een jaarlijkse verandering en de hogere prijs in vergelijking met andere filtermaterialen, zijn er aanzienlijke besparingen in de jaarlijkse totale kosten en een betere waterkwaliteit door minder chemicaliën.

Onze aanbevelingen:
Aan het einde van het seizoen moet u uw filter legen en het filtermateriaal onder stromend water wassen. Het PureFlow-filtermateriaal dient voor de winter in een net te worden gehangen.

Heeft u niet gevonden wat u zocht?
Bel ons dan op +32 486 758866 of stuur ons een e-mail naar paul.michels@pureflow-filter.com 

 

Wij helpen u graag vrijblijvend verder.